31 Mart 2012 Cumartesi

Dosya Yönetimi ve Resimli iFunBox Rehberi


Merhaba,

İnternette bilmediğim bir şeyle ilgili araştırma yaparken, ulaştığım çözümün nasıl sade olmasını istiyorsam paylaşımlarımı da okuyucuların faydalanabileceği en sade şekilde olması için elimden geleni yapıyorum.

Bu paylaşımdaki konumuz Dosya Yönetimi. Jailbreak işlemi sonrası Crack'lenmiş oyun ve programları yüklemek dışında bir şeyler yapmak istediğimizde en çok ihtiyacımız olacak konu sistem dosyalarına erişim sağlayabilmektir.

Örneğin iPhone umuza blgisayardan indirdiğimiz temaları atmak istediğimizde bunu yapmak için dosya yönetici bir programa sahip olmalıyız.

Bu iş için benim kullandığım programın adı "iFunBox". Diğer yazılımları da denedim ve en iyisinin bu olduğuna karar verdim.


Resimdeki görüntü programın ana ekranından. iPhone'nunuzu bilgisayarınıza bağlayıp programı açtığınızda karşınızda böyle bir ekran belirecek. Programın ana ekranındaki kısayolların bir kaçından bahsetmek gerekirse User Applications ile kendi yüklediğiniz uygulamaların sistem klasörlerine, Camera ile çektiğiniz resimlere, Installous ile Installous'tan indirdiğiniz uygulamların kurulum dosyalarına, Cydia App Install ile Cydia'dan indirmiş olduğunuz uygulamalara, Raw File System ile de tüm sistem dosyalarına ulaşabilirsiniz.

Mesela resimde olduğu gibi Raw File System'den "//var/mobile" yolu ile Documents klasörüne ulaşabiliriz.




Programın kendi belirlediği kısayollar dışında kullanımı en işlevsel kılan özelliklerden biri de sık kullandığınız klasörler için Yer İmi belirleyebiliyor olmanız. Mesela Video Oynatıcı programınız için videoları atmanız gereken dizini veya temaları attığınız dizini sık kullanılanlara ekleyerek her seferinde onlarca klasörü açmak ve ilgili klasör yolunu hafızanızda tutmak derdinden kurtulabilirsiniz. Nitekim ilk resimde görülen Yıldız iconlu iki tane kısayol benim kendi belirlediğim kısayollar. Bu arada istediğiniz klasörü Yer İmi olarak eklemek oldukça kolay. Resimde görüldüğü gibi klasör açıldıktan sonra Actions sekmesinde Add to Shortcuts a tıklayarak o klasörü ana menüye ekleyebilirsiniz.


Dosyaları sürükle bırak yöntemiyle ilgili klasöre atabildiğiniz gibi klasör içerisinde sağ tıklayarak Copy from PC seçeneği ile de bilgisayarınızdan kopyalama yapabilirsiniz. Aynı şekilde iPhone'unuzda bulunan bir dosyayı ya da klasörü de sağ tıklayarak Copy to PC seçeneği ile bilgisayarınıza aktarabilirsiniz.



Programın Arama özelliği de mevcut ve tüm dizinlerde arama gerçekleştirebiliyor.

Sonuç olarak program gerçekten çok kullanışlı ve tüm ihtiyaçları karşılayacak nitelikte. Kendisine buradan ulaşabilirsiniz.

iFunBox V1.9.829.623


***

Daha sonra temalarla ilgili yapacağım paylaşımlarda ayrıca değineceğim ama ilgili dizinlere. Ancak yinede ihtiyacı olabilecek arkadaşlar için bu konuda da belirtmekte fayda görüyorum.

İndirdiğiniz temaların "xxxxx.theme" şeklinde olan klasörlerini

" //raw file system/library/themes "

klasörünün içine attığınızda Winterboard programı yardımıyla temalarınıza ulaşıp kurulumlarını gerçekleştirebilirsiniz.








4 yorum:

  1. ifunbox ta yun içeriği açmaya çalışıyorum ama açmıyor yardımcı olursnız sevinirim

    YanıtlaSil
  2. hocam benim programda raw file system sizinki kadar geniş içerikli degil library klasörü yok mesela çıldırttı beni yardımcı olabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Ayrıca cihazım iOS 9.3.3 tethered jeilbreakli. Sorun bundan kaynaklı ise untethered'te yapabilirim sanırım.

      Sil

Konuyla ilgili olmasa bile yaşadığınız sıkıntıyla ilgili yardımcı olmak için elimden geleni yaparım. Sormaktan asla çekinmeyin.