20 Mayıs 2012 Pazar

iPhone Temalarında Arkaplan (Wallpaper) Değiştirme

Merhaba,

Blog'umun içerik olarak genel konuların yanı sıra internette araştırırken bulmakta güçlük çekeceğiniz daha ince sorulara da yanıt vermesini sağlamaya çalışıyorum.

Bu konuda, daha önce anlatmış olduğum yollarla 


edindiğiniz temaların içeriğinde gelen arka plan resmini değiştirme yöntemini paylaşacağım.

Çünkü bazı temalarda icon lar çok hoşunuza gitmesine rağmen bazen arkaplanı değiştirmek istiyorsunuz ve tüm çabalarınıza rağmen değiştiremiyorsunuz.

Burada yapılması gereken şey çok basit. İşlemi yapmak için isterseniz iPhone'unuzu bilgisayarınıza bağlayarak daha önce kullanımını anlattığım iFunBox programını, isterseniz direkt iPhone'unuz da bulunan Cydia'dan indirmiş olduğunuz iFile programını kullanıyoruz. 

İlk iş olarak bu programlardan birisi aracılığı ile

//Raw File System/Library/Themes

dizinine giderek arka planını değiştirmek istediğiniz temanın klasörünü buluyoruz. Bu klasör örn: prestigeHD.theme olsun. Tema klasörlerinin içerisinde bulunan arka plan resimlerinin adları tüm temalarda standarttır. Bunlar "Wallpaper.png" ve "Wallpaper@2x.png" dir.

Burada en basit yol olarak Wallpaper.png ve Wallpaper@2x.png dosyalarını tamamen siliyoruz. Böyle yaptığımızda otomatik olarak temada kullanılacak arka plan resmi bizim fotoğraf albümünden seçtiğimiz resim olacak. Ve yine istediğimiz anda fotoğraf albümünden arka planı değiştirebileceğiz. İstediğiniz zaman eski haline dönmek için silmeden önce yedeğini alabilirsiniz. Gördüğünüz gibi işlem çok basit.

Bir sonraki paylaşıma görüşene dek

Hoşçakalın...

2 yorum:

  1. Fikir güzel. Ben diğerlerinden daha doğal duvar kağıtları gibi. Lütfen bilgi için teşekkürler. ucuz iphone

    YanıtlaSil
  2. Duvar kağıtları değiştirilmesi için harika bir fikir. Ben bilgilerinizi takdir ediyorum.

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili olmasa bile yaşadığınız sıkıntıyla ilgili yardımcı olmak için elimden geleni yaparım. Sormaktan asla çekinmeyin.